Aktiviteter & Nyheder

Danmarks måske hyggeligste

Spar tid og penge, beregn og ...

NYHEDER

Vi har nu besluttet, hvad der er det rigtige at gøre ved Danmarks måske hyggeligste campingplads!

For at løfte det sidste op på niveau med resten, derfor skal de næste 7 måneders “ferie” bruges på en total udskiftning af gulve og VVS i herre- og dameafdeling, samt etablering af et familierum, udskiftning af VVS og renovering af køkken, samt tilbygning af et udekøkken på den eksisterende servicebygning, og vi skal nok (som mange har nævnt), gøre hvad vi kan for at sjælen i bygningen består.

Vi er (i al beskedenhed) sikre på, at denne opdatering vil give en endnu bedre oplevelse af Danmarks måske hyggeligste campingplads ude i skoven midt i byen, der så vil være up to date med det bæredygtige 21. århundrede hele vejen rundt i det oplevelsesregister, vi mener er camping (som før der gik industri i det).

Vi glæder os helt vildt til at vise jer vores opgraderede faciliteter til den kommende sæson 🤓

GRØN ER DET NYE SORT

Mange af os har et voksende grønt hjerte for at tage et medansvar for passe på vores samfund og den verden, vi lever i.

Det er også vores lyst og vilje til at passe på os selv og andre, der får os ud i naturen. Ud at gå. Ud at cykle. Ud at lege. Ud at sove med kig til stjernerne.

De grønne idealister

De seneste år har FN’s verdensmål været med til at skabe et meget større fokus på bæredygtighed i alt hvad vi gør. I vores prioriteringer. I vores beslutninger. Verdensmålene udstikker retning for en global ogbæredygtig turismeudvikling. Samtidig viser undersøgelser, at bæredygtighed spiller en vigtig rolle for mange forbrugernes præferencer, når der skal vælges ferieform og rejsemål.

De grønne idealister er en god betegnelse for os, der stiller krav til bæredygtighed, når vi vælger ferieform og feriedestination. Når vi træffer vores valg efterspørger vi en ren destination – uden skrald og med rent vand og ren luft. Om der er mange andre mennesker, der er tæt på os, og hvor mange der er i antal, rangerer også højt, når ferien planlægges. Vi vil have plads, bevægelsesfrihed og rum til at være.

Du kender det måske fra dig selv. Måske overvejer du, at benytte mere bæredygtige og miljøvenlige transportformer til/fra og på destinationen. Det oplever vi, at mange gør og er glade for at kunne sætte sig i bilen med cyklen på krogen og køre afsted. Friheden til selv at vælge.

Campingpladserne i Danmark vil i fremtiden være nogle af de bedste og levende beviser på en bæredygtig ferieform. Det ligger helt naturligt til os, der driver virksomhed og personligt værtskab på nogle af Danmarks aller smukkeste og skønneste steder – langs kyst, fjord, strand, skov, natur- og kulturområder.

Green Stay – et bevidst valg

Derfor har brancheforeningen Camping Outdoor Danmarks medlemmer etableret Green Stay, som er en bæredygtighedscertificering til de danske campingpladser. Green Stay er baseret på FN’s verdensmål. 

Green Stay har 53 målepunkter – her er 14 eksempler:

1) Der skal være vandsparende armaturer i køkken, baderum og på toiletter.

2) Udendørs belysning skal være LED med tidsstyring eller skumringsrelæ.

3) Pladsen anvender strømenergi fra vedvarende energikilder.

4) Affaldssortering på pladsen. Gæsterne sorterer i minimum 4 kategorier.

5) Pladsen skal optimere på brugen af energi vedrørende udluftning og indeklima.

6) Pladsen må ikke anvende kemiske eller skadelige ukrudtsmidler.

7) Pladsen skal have en aktiv indsats og plan for at fremme biodiversitet.

8) Pladsens skal have uberørte områder så som; langt, vildt græs, skråninger eller læhegn.

9) På pladsen skal der være bygninger, redekasser eller ældre træer til ynglende fugle.

10) På pladsen skal der være uforstyrret jordbund eller blade under mangeårige buske og træer i hæk/hegn.

11) På pladsen skal der være forslag til gæsterne om naturaktiviteter – både indenfor og udenfor pladsen.

12) På pladsen skal der være forslag til gæster om naturbevarende aktiviteter.

13) Pladsen skal have tydelig information til gæsterne omkring, hvad disse kan gøre i forbindelse med bæredygtighed eks. affaldssortering, vand og strøm.

14) Personalet skal undervises i og informeres omkring bæredygtighedscertificeringen, og hvordan de kan gøre en indsats. Særligt omkring emner som affaldssortering, rengøringsmidler, samt vand- og energibesparelse.

De første i verden

De danske campingpladser er, som nogle af de første i verden, i gang med at implementere certificeringen for bæredygtighed. Green Stay er netop udarbejdet af campingpladserne, branchen og camping & outdoorfolket, så den passer til gæsternes og branchens behov. Green Stay certificeringen er transparent og troværdig. Der er faste kriterier for mærkningen, og certificeringsprocesserne bliver gennemført af autoriserede konsulenter. Du kan i løbet af 2021 begynde at kigge efter Green Stay mærket og vide, at her er en campingplads, der har taget et bevidst valg om at bidrage til en bæredygtig ferieoplevelse.

Vi er overbevidste om, at det er godt for os mennesker at være ude. Få energi og glæde i kroppen, opleve samværet med de nærmeste, mærke hyggen sprede sig, når bålet er tændt og mørket sænker sig. Vel vidende at i morgen er atter en dag med frisk luft, rent vand og højt til himmelen, og vi bestemmer selv, om vi bliver eller rejser videre.

Intet bringer dig tættere på naturen end Camping i Danmark.

Derfor har vi bevidst valgt at passe på den.

Kh. Campingfatter & mit Dreamteam

AKTIVITETER

Henover sæsonen afholder vi forskellige hyggelige arrangementer, og nedenfor kan du se hvilke, samt booke plads (hvis arrangementet tiltaler dig), og du har lyst til at hygge i dejligt selskab i naturlige rammer.

10sep19:0023:00Sæsonafslutning

UDE I SKOVEN
MIDT I BYEN

INFORMATION

om pladsen

CAMPINGFATTER & CO.

Byder dig velkommen

PRISER

på en hyggelig ferie

GÆSTERNE

giver deres vurdering

SIKKERHED

Ude i skoven - midt i byen

VEJLEDNING

til en hyggelig ferie

VEJRUDSIGTEN

i Auning

ANBEFALINGER

til ting du bare skal opleve

ÅBNINGSTIDER

i INFO & SHOP

CAMP DJURSLAND
- Auning Camping

Reimersvej 13
DK-8963 Auning

X